אני מבין את התשובה שאלה
אני זקוק לגלישה דרך השרת אבל לא יכול לשנות את הכתובות ברשת
שאלה במידה ואני מגדיר כרטיס רשת אחד
ומפנה את כל התחנות לגלוש דרך השרת
האם אני יפגום באכות הגלישה
SquidGuard ובנוסף השרות של
SQUID עדיין יעבדו כשורה
ברשת יש כ 100 תחנות
Mgb is saying he cant change network addresses at the moment but needs to use the server as a gateway ..
He is also asking if the quality of web surfing will be affected if only one nic will be used insted of two at the moment and if squid
and squidguerd will still work in that configuration (he has 100 workstations).
My answer in english :
Mgb your setup (using 3 nics in server gateway mode ) is not supported in sme server please use the supported way
Whice uses 1 nic for wan and 1 nic for lan.
quality of web surfing depends on the hardware used mostly (and your wan speed also).
About squid and squidgurd , im suprised they are working at all with this unsupported setup...
answer in hebrew :
תשמע יוסי הקונפיגורציה של 3 כרטיסי רשת שהגדרת לא נתמכת ולא נכללה בעיצוב , מה שסביר להניח שיגרום לבעיות ומעבר לזה לא יאפשר לך לקבל פה תמיכה מהפורום היות והקונפיגורציה בכלל לא נתמכת.
אני מציע בחום להריץ את אשף ההתקנה ולהגדיר מחדש את כרטיסי הרשת בצורה נכונה 1 חיצוני ו - 1 פנימי
dns אין צורך להגדיר שרת
מהירות הגלישה תלויה מאוד בחומרה שלך - נתוני השרת וסוג כרטיסי הרשת וכמובן מהירות החיבור עצמו
אתה מוזמן לפרט את נתוני החומרה שלך והדרישות כדי שנוכל לבדוק איפה צוואר הבקבוק
לעניין גלישה עם שני חיבורי אינטרנט - אני מציע לבדוק אפשרות של רכישת נתב שיתמוך בזה במקום שימוש בשרת הנוכחי
אופציה נוספת במידה ויש לך שרת אחר פנוי היא להריץ עליו אפליקציית לינוקס שעובדת כנתב וחומת אש
בשני האופציות האלה תוכל להגדיר שימוש בשני כרטיסי רשת פנימיים כאשר השרת יוגדר כשרת בלבד ולא שרת עם שער גישה